Home » Administratie » Noua creșă din Bârlad și-ar putea deschide porțile în septembrie !

Noua creșă din Bârlad și-ar putea deschide porțile în septembrie !

Lucrările la construcția acestui obiectiv sunt avansate. 

Noua creșă din Bârlad și-ar putea deschide porțile din luna septembrie a.c. Cel puțin așa trag nădejde edilii orașului, care s-au arătat mulțumiți de stadiul lucrărilor la acest obiectiv.

Într-o recentă conferință de presă, primarul Dumitru Boroș a anunțat că stadiul construcției este unul avansat: ”Acum se lucrează la acoperiș, dar și la interioare, unde deja s-a tencuit. Ținta noastră este ca din luna septembrie să putem să primim copii în această nouă creșă”.

Viitoarea creșă, situată pe strada Mircea cel Bătrân, va avea o structură formată din trei grupe ce vor însuma 40 de copii. Valoarea toatală a proiectului de 2,6 milioane lei, din care peste 2 milioane lei au fost atrași prin Progranul Național de Dezvoltare Locală. Termenul de execuție este de 12 de luni, de la data eliberării ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 02.09.2020.

Totodată, primarul Dumitru Boroș a mai anunțat că în paralel cu obiectivul de pe strada Mircea cel Bătrân, a mai fost depus un proiect care vizează construirea unei alte creșe. Aceasta va fi situată pe Aleea Crâng și va avea patru grupe, totalizând 56 de copii și va fi finanțată din fonduri europene.

”S-au parcurs deja toate etapele ce privesc evaluarea proiectului. Așteptăm ca în cel mai scurt timp posibil să primim semnăturile pentru alocarea finanțării. Cu aceste două noi creșe, spunem noi că vom rezolva cât de cât această problemă cu care se confruntă urbea noastră de atât timp. Oricum, intenționăm să reevaluăm situația și dacă se va constata că e necesar un nou obiectiv de acest gen, atunci vom apela din nou la fonduri europene, care asigură în continuare fonduri pentru așa ceva”, a mai spus primarul Boroș.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: