Home » Administratie » Vasile Pavăl cere vasluienilor să respecte disciplina în construcții. PUG-ul orașului este în lucru

Vasile Pavăl cere vasluienilor să respecte disciplina în construcții. PUG-ul orașului este în lucru

Planul Urbanistic General (PUG) trezește mari interese în rândul locuitorilor municipiului Vaslui. Sunt unele persoane care au terenuri în zona extravilană și doresc introducerea parcelelor în intravilan pentru a putea construi.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că pentru a trece un teren în intravilan trebui îndeplinite mai multe criterii: apropierea de utilități, grad de ocupare etc. Pentru această operațiune rămâne ca specialiștii să decidă, după care PUG-ul va fi aprobat de Consiliul Local Vaslui. Ulterior, PUG-ul municipiului Vaslui va fi aprobat de către Guvernul României. Însă, până la aprobarea documentului, toată lumea trebuie să respecte legislația în vigoare.

„Oamenii trebuie să respecte legislația. Unii iau autorizația de construire și apoi fac ce vor. S-au înregistrat 580 de autorizații de construire, în Moara Greci, Delea, Gura Bustei ceea ce este un lucru bun, dar trebuie să respectăm legea. Până la sfârșitul acestui an vom avea o variantă a acestui document. Planul Urbanistic General se află în lucru la Institutul Ion Mincu. Colegii mei furnizează toate datele pentru realizarea planului”, a spus Vasile Pavăl.

Documentul va trasa direcțiile de dezvoltare ale municipiului reședință de județ pentru următorii 14 ani și este realizat de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. Practic, PUG-ul va fi lucrarea de bază, iar orice investiție care urmează să fie realizată trebuie prevăzută în acest document.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: