Home » Local » Casă distrusă de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică!

Casă distrusă de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică!

Joi, la orele amiezei, echipe ale Detașamentului de pompieri Bârlad au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Podu-Petriș, comuna Ciocani.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și a două camere de locuit, existând  riscul de propagare a incendiului și la o altă locuință aflată la o distanță de aproximativ doi metri față de imobilul cuprins de flăcări. În casa cuprinsă de flăcări au fost găsite și două butelii încărcate cu GPL. Pompierii militari au lucrat pe două sectoare de intervenție: primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței aflate în pericol. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat în limitele găsite”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Flăcările au distrus 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două ferestre, o ușă, diverse piese de mobilier și bunurile de uz casnic aflate în două camere, precum și diverse textile și documente.  S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați tencuială și planșeu, o ușă, piese de mobilier, două butelii încărcate cu GPL, diverse textile și documente. Din păcate, doar o singură încăpere din casă a scăpat neatinsă de flăcări. Totuși, pompierii au reușit să prevină extinderea incendiului și la cel de al doilea imobil, care aparține aceluiași gospodar. De asemeni, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: