Home » Local » Controale anti-COVID în Vama Albița. Inspecția Muncii a verificat peste 50 de agenți economici

Controale anti-COVID în Vama Albița. Inspecția Muncii a verificat peste 50 de agenți economici

În zilele de 14 și 16 aprilie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi și Biroul pentru Imigrări Vaslui au desfășurat o amplă acțiune de control la angajatorii care desfășoară activități comerciale, sau tranzitează punctul de frontieră Albiţa.

Acțiunea de control a avut ca obiective: verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor; identficarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată; verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale în domeniul  securității și sănătății în muncă și în domeniul relațiilor de muncă în contextul legislației specifice stării de alertă.

În cadrul acțiunilor de control au fost efectuate verificări la un număr de 54 agenți economici, fiind identificate 60 de persoane care desfășurau activități la angajatorii controlați.

Un număr de 5 angajatori la care în timpul controalelor s-au constatat nereguli cu privire la: triajul epidemiologic, portul măștilor, distanțarea socială, delimitarea traseelor de deplasare, respectarea legislaţiei muncii, etc,  au fost înștiințați să prezinte documentele necesare finalizării controalelor inițiate. După verificarea documentelor, inspectorii de muncă au încheiat procese verbale de control, au trasat măsuri obligatorii de remediere a neconformităţilor şi au  aplicat sancţiuni în valoare de 98.000 lei”, a spus Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: