Home » Administratie » Vasile Pavăl la ședința dedicată Transurb: „Încheiați conflictul!”. Nu este exclusă privatizarea transportului local

Vasile Pavăl la ședința dedicată Transurb: „Încheiați conflictul!”. Nu este exclusă privatizarea transportului local

de Dănuț CIOBANU 

Ieri, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Vaslui, unul din subiectele discutate fiind situația tensionată de la SC Transurb. Primăria Vaslui s-a implicat în procesul de mediere dintre sindicat și conducerea societăți, în vederea soluționării cât mai rapide a conflictului de muncă. Cu toate acestea, după nenumărate ore de negociere nu s-a ajuns la un consens. Dacă cele două părți nu se vor înțelege, se poate apela la varianta privatizării transportului local.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la SC Transurb trebuie să se analizeze ce se poate face și ce nu.

„Societatea de condusă de un Consiliu de Administrație, care are deasupra Adunarea Generală. Să ia măsuri acest organism, iar dacă problemele îi depășesc să fie adresate Consiliului Local Vaslui. Poate Adunarea Generală găsește căile de negociere cu sindicatul pentru aplanarea conflictului”, a precizat Pavăl.

Acesta a adăugat că primarul nu are rol de mediator dar, cu toate acestea, a participat la ședințe în vederea rezolvării divergențelor. În cazul în care cele două părți nu vor ajunge la un consens, Vasile Pavăl a precizat că există și varianta privatizării transportului public local.

„Eu cred că se poate rezolva problema de la Transurb. Acolo sunt probleme de orgoliu. Așezați-vă la masa negocierilor, pentru că nu aveți nicio șansă dacă continuați pe aceeași poziție, fără o colaborare cu sindicatul care îi reprezintă pe salariați. Terminați cu acuzele de o parte și de alta. De ce nu vă puteți înțelege! Ne văd oamenii! Serviciile trebuie să funcționeze pe municipiul Vaslui”, a încheiat Pavăl.

Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui, a spus că de mâine se va începe lucrul la bugetul societății, iar nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de salarizare.

Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui, a răspuns că bani sunt suficienți la societatea de transport, dar nu sunt împărțiți echitabil la toți salariații.

„Unele categorii de salariați au bani, iar pentru cine nu se vrea nu sunt bani. Banii să fie împărțiți echitabil. Eu anul trecut am fost dat afară, iar mâine, poimâne se poate să fiu dat iar afară pentru niște lucruri neadevărate. Una se spune, dar alta este situația de fapt”, a explicat liderul de sindicat.

Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au mai multe cerințe, între care cea mai importantă vizează abuzurile și discriminările conducerii societății împotriva salariaților. De asemenea, salariații mai cer condiții decente de muncă, în condițiile în care parcul auto este învechit și oricând pot avea loc accidente care să aducă atingere integrității călătorilor. Practic, sindicaliștii susțin că nu se mai poate circula cu actualele mașini. Nu în ultimul rând, șoferii de la Transurb Vaslui nu sunt de acord cu programul de muncă fracționat și cu vinderea biletelor la călători.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: