Home » Local » Primăria Vulturești, la un pas să fie rasă de pe fața pământului!

Primăria Vulturești, la un pas să fie rasă de pe fața pământului!

În timpul unor lucrări efectuate în fața primăriei, au fost descoperite nu mai puțin de 80 de elemente de muniție neexplodate din al II-lea Război Mondial.

Luni, 26 aprilie, funcționarii din cadrul Primăriei Comunei Vulturești au tras o sperietură zdravănă după ce puțin a lipsit să nu fie rași de pe fața pământului, cu tot cu clădirea în care își desfășoară activitatea. Și asta pentru că exact în fața clădirii respective a fost descoperit, întâmplător, un mic depozit cu muniție neexplodată din al II-lea Război Mondial. Descoperirea a fost făcută, în jurul orei 12, de o echipă de muncitori care lucrau la aducțiunea cu apă potabilă din localitate. În momentul în care au ajuns cu săpăturile exact în fața sediului primăriei, oamenii au găsit, într-o primă fază, un singur proiectil neexplodat.  Realizând despre ce este vorba, oamenii au întrerupt lucrul și au sunat imediat la 112. În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de pirotehniști de la ISU Vaslui, care, ulterior, aveau să constate că în zonă erau îngropate mult mai multe elemente de muniție, toate neexplodate.

”La fața locului s-au deplasat colegii noștri pirotehniști, care vreme de aproape patru ore au muncit pentru a depista toate elementele de muniție din zonă. În total, au fost scoase la suprafață peste 80 de elemente de muniție: nouă proiectile de artilerie calibrul 75 mm, o bombă de aruncător calibrul 60 mm, un  proiectil de  artilerie calibrul  105 mm,  cinci tuburi proiectile calibrul 75 mm, un tub proiectil calibrul 14,5 mm, 60 cartușe calibrul 7,62 mm și șase tuburi cartușe calibrul 7.62 mm”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Toată  muniția găsită a fost transportată în siguranță la depozitul special amenajat al ISU Vaslui, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

About Razvan Calin