Home » Administratie » Proiect de 21 milioane de lei, pentru reabilitarea drumului județean care face legătura cu județul Galați

Proiect de 21 milioane de lei, pentru reabilitarea drumului județean care face legătura cu județul Galați

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat documentația tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Reabilitare și modernizare drum județean DJ 242C: Limită județ Galați (Gara Docăneasa) – Limită județ Galați (Gara Tălășmani)”.

Analizând necesitaţile comunităţii cu privire la situația în care se află drumul județean DJ 242C, CJ Vaslui a considerat prioritară reabilitarea și modernizarea acestui sector de drum judetean pentru asigurarea cadrului de dezvoltare economico-socială a județului.

Proiectul propus tratează aspecte legate de dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, legătura locuitorilor comunei cu zonele dezvoltate, accesul facil al autovehicolelor destinate situațiilor de urgență, creștere atractivității și competivității zonei.

Sunt propuse lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 6.265 m, lățime parte carosabilă de 5,50 m, 2 buc. acostamente cu lățimea de 1,00 m din care 2 x 0,25 m benzi de încadrare. Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui, valoarea totală fiind de 21.358.612 lei (inclusiv TVA). Se va avea în vedere identificarea altor surse de finanțare pentru ca impactul

financiar să fie minim.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: