Home » Local » Unii șoferi fac lucruri trăznite!

Unii șoferi fac lucruri trăznite!

Aflat la volanul unei mașini pe care o „birjărea” cu viteză foarte mare, un șofer a încercat să păcălească agenții rutieri plecați în urmărirea sa, schimbând locul cu pasagera aflată pe locul din stânga, față.

Duminică seara, polițiștii rutieri vasluieni au avut parte de o întâmplare ceva mai amuzantă. În jurul orei 20.10, pe strada Călugăreni din municipiul reședință de județ, pe sub nasul unui echipaj al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui a trecut val-vârtej un autoturism a cărui viteză era vizibil cu mult mai mare decât limita legală din zonă (respectiv, 70 de km/h).

”Colegii erau în timpul serviciului, iar autoturismul în cauză (înmatriculat în județul Suceava) se deplasa spre municipiul Vaslui cu 127 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 70 km/h”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoturismului cu pricina și în foarte scurt timp l-au depistat în timp ce era oprit pe partea dreaptă a carosabilului, în apropierea unui popas turistic din localitate. Amuzant este că șoferul a încercat să-i ”fenteze” pe polițiști folosindu-se de un truc: a oprit mașina pentru a face schimb de locuri cu femeia care era alături de el în mașină, pe locul din stânga față. Numai că polițiștii l-au surprins exact în momentul în care făcea rocada, astfel că stratagema sa a fost de prisos. Ulterior, oamenii legii au descoperit și de ce individul s-a străduit atât de mult să iasă basma curată: avea permisul de conducere ”proaspăt” suspendat pentru că în urmă cu câteva zile a comis o ”boacănă” similară.

”Conducătorul autoturismului a fost surprins coborând prin partea din stânga față, ulterior ocupând locul pasagerului din dreapta. În momentul în care polițiștii au ajuns lângă autoturism, la volan se afla o persoană de genul feminin. Bărbatul (42 de ani, din Gura Humorului, județul Suceava) a fost invitat la sediul poliției și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pentru o abatere la regimul rutier săvârșită în luna aprilie 2021”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: