Home » Local » Autoturism Toyota furat din Belgia și confiscat în Vama Albița!

Autoturism Toyota furat din Belgia și confiscat în Vama Albița!

Polițiștii de frontieră din Vama Albița au depistat un autoturism care în urmă cu o lună a fost furat din Belgia. Luni, 26 aprilie, în jurul orei 10, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița s-a prezentat  un cetățean din Republica Moldova care se întorcea acasă din Belgia. Individul (în vârstă de 32 de ani) era la volanul unui autovehicul cu platformă pe care era fixat un autoturism marca Toyota Auris, înmatriculat în Belgia.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului transportat,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia, în luna martie a acestui an. Totodată, colegii noștri au stabilit că certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul marca Toyota nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat faptul că, la rugămintea unui conational, transportă autoturismul din Belgia în Republica Moldova și că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu” a declarat subcomisar Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de  furt și uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 60.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

About Razvan Calin