Home » Local » Tâlhar cu ”portofoliu” diversificat: a jefuit o bătrână și o primărie!

Tâlhar cu ”portofoliu” diversificat: a jefuit o bătrână și o primărie!

Bătrânei i-a furat bijuterii din aur, iar la Primăria Arsura a dat iama în proviziile de protocol ale instituției.

Recent, polițiștii hușeni au reușit să dibuiască un tâlhar care se sustrăgea urmăririi penale de peste doi ani. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 de ani, din satul Cozmești, județul Iași, care împreună cu un alt consătean, de aceeași vârstă, a comis o infracțiune de tâlhărie calificată și una de furt, ambele pe raza comunei Arsura, județul Vaslui.

Prima infracțiune a fost comisă pe 8 ianuarie 2019, când tânărul, însoțit de un alt consătean de aceeași vâstă cu el, au mers până în satul Fundătura, din comuna vasluiană Arsura. Polițiștii Secției 4 Rurală Huși au stabilit că cei doi au mai avut încă doi complici, un bărbat de 26 de ani și o fată de 20 de ani. În satul Fundătura au intrat prin efracție în casa unei bătrâne în vârstă de 90 de ani, pe care au bătut-o și i-au furat câteva bijuterii din aur (un lănțișor, o pereche de cercei etc), în valoare totală de 1000 de lei.

Câteva zile mai târziu (mai exact în noaptea de 26/27 ianuarie 2019), cei doi tineri în vârstă de 22 de ani din județul Iași au revenit în Arsura pentru a da o nouă lovitură. De această dată, și-au îndreptat atenția către Primăria Arsura, unde credeau că vor avea parte de o pradă grasă. La adăpostul nopții, au intrat (tot prin efracție) în primărie și s-au apucat de cotrobăit. Cum nu prea au găsit cine știe ce, indivizii au dat iama în proviziile de protocol ale primăriei și au sustras niscaiva cafea, bomboane, țigări și șampanie, totul ridicându-se la suma de 100 de lei.

”În cursul lunii mai 2019, unul dintre cei doi tineri în vârstă de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv de Judecătoria Huși. Celelalte două persoane – complicii la prima infracțiune (bărbatul de 26 de ani și tânăra de 20 de ani) – au fost cercetate în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat. Însă, cel de al doilea tânăr, de 22 de ani, a reușit să se sustragă cercetărilor până recent când a fost depistat de colegii de la Huși, sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui. Pe 26 aprilie 2021, în urma probatoriului administrat a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: