Home » Culture » Eveniment de suflet la Centrul de Afaceri Vaslui, dedicat profesorului Dumitru V. Marin

Eveniment de suflet la Centrul de Afaceri Vaslui, dedicat profesorului Dumitru V. Marin

Ieri, în sala de conferințe a Centrului de Afaceri Vaslui, a avut loc aniversarea vârstei de 80 de a a Prof. dr. Dumitru V. Marin. La manifestare au luat parte reprezentanți ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Primăriei Vaslui, colaboratori din spațiul cultural, critici literari, poeți, pictori etc. În locația au fost expuse numeroase cărți, ziare, tablouri, lucrări de caricatură etc. În cadrul evenimentului care a marcat împlinirea vârstei de 80 de ani a avut loc și lansarea mai multor cărți, printre care „Jurnalistică și cultură națională la Vaslui/Marin 80” etc.

Cei prezenți în sală au putut lua cuvântul fără un program de intervenții stabilit anterior, fiecare vorbim la superlativ despre amfitrionul octogenar al evenimentului „jurnalist prolific”, „scriitorul unor cărți valoroase”, „spirit vizionar și critic”, „luptător pentru limba română” etc. Pauzele dintre discrusuri au fost presărate cu numeroase momente artistice.

„Anii trec și trebuie să băgăm de seamă la neputințele vârstei și a minții. Îl rog pe Cel de sus să ne păstreze prietenii. Cei prezenți îmi sunteți prieteni și mă bucur că existați”, a spus Dumitru Marin.

Din cei 80 de ani de viață, profesorul Dumitru Marin a lucrat 64, iar ca profesii a fost profesor, inspector în cultură, jurnalist și întreprinzător. Profesorul a făcut doctoratul la București și a scris în total 52 de cărți tipărite/manuscrise. De-a lungul vieții a înființat mai multe ziare și reviste, a vizitat 32 de țări, a luat interviuri unor președinți de stat, prim-miniștri, miniștri, oameni de cultură și știință, artiști etc.

(Dănuț Ciobanu)  

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: