Home » Administratie » Drum modernizat pentru locuitorii din Mălușteni. UE a finanțat proiectul cu 8,2 milioane de lei

Drum modernizat pentru locuitorii din Mălușteni. UE a finanțat proiectul cu 8,2 milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a finalizat proiectul de „Reabilitare și modernizare drum județean DJ 244I: Murgeni (DN 24A) – Sărățeni -Mălușteni – DC 67, județul Vaslui”. Perioada de implementare a proiectului  a fost de 59 luni, începând cu data de 1 decembrie 2015, până la data de 31 octombrie 2020. Aplicantul proiectului este CJ Vaslui, în parteneriat cu orașul Murgeni și comuna Mălușteni.

Contractul investiției a fost semnat pe 26 noiembrie 2018 la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, finanțarea fiind asigurată prin Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 9.273.439 lei, din care 8.239.368 lei a fost asistența financiară nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană și Guvernul României.

 „Comuna Mălușteni cu cele șase sate componente depinde de acest drum. Drumul era praf înainte. Pe timp de primăvară sau toamnă nu se putea circula, iar autobuzele, microbuzele școlare sau salvarea erau trase cu tractoarele din cauză că rămâneau blocate în noroi. Din acest drum, pe 3,2 kilomentri din interiorul localității Mălușteni e turnat asfalt. De la ieșirea din Mălușteni până la Murgeni e turnat beton. Lumea e bucuroasă că are pe unde circula pe mai multe direcții: Bârlad, Galați, Murgeni sau Vaslui. Drumul acum e bun, sunt rigole, scurgeri cu tuburi, parapeți, treceri spre proprietățile oamenilor etc.”, a spus Aurel Gherghescu, primarul comunei Mălușteni.

Lungimea totală a investiției este de 4,640 kilometri, iar drumul județean DJ 244I care a fost reabilitat traversează teritoriul orașului Murgeni și teritoriul comunei Mălușteni. Practic, prin modernizarea acestui drum se asigură accesul facil al locuitorilor comunei Mălușteni către orașul Murgeni și municipul Bârlad, deservind o populație totală de 10.619 locuitori.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: