Home » Administratie » Eroii români au fost omagiați la „Monumentul Eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial” din Vaslui

Eroii români au fost omagiați la „Monumentul Eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial” din Vaslui

Ieri, Primăria Vaslui și Consiliul Județean (CJ) Vaslui au organizat activități cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”. Festivitățile au debutat cu ora 11.00 și au avut loc la „Monumentul Eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial” din municipiul Vaslui.

După primirea oficialităților și intonarea Imnului Național al României a fost oficiat serviciul religios de către un sobor de preoți condus de protopop Adrian Chirvase. După acest moment au urmat intervenții ale autorităților locale și județene și depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori de către reprezentanții instituțiilor publice și ai altor organizații.

„În ziua de 29 aprilie omagiem jertfa făcută de patrioții români pentru libertatea patriei. Au murit foarte mulți pe câmpurile de luptă. Au murit din cauza acelor războaie nemiloase. A rămas patria suverană și independentă. Azi îi omagiem pe ei, pe eroii noștri. În aceste momente înălțătoare nu putem să îi uităm pe cei care s-au jertfit în teatrele de război și cei care sunt acum în teatrele de război. Tuturor le purtăm respectul și îi cinstim pentru faptele lor”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La rândul lui, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că ziua de 29 aprilie este extrem de importantă pentru că sunt omagiați cei care și-au pierdut viața pentru țară. Președintele CJ-ului a adăugat că toți cei care au fost participanți la cel mai mare război mondial trebuie respectați și cinstiți de întregul popor.

„Sunt puțini veterani de război și cei care au venit la această ceremonie. Aducem un omagiu tuturor celor care s-au jertfit în Al Doilea Război Mondial”, a spus Dumitru Buzatu.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: