Home » Administratie » Primăria Vaslui lucrează la un nou pachet de investiții. Bani pentru străzile din Moara Greci, Traian și Decebal

Primăria Vaslui lucrează la un nou pachet de investiții. Bani pentru străzile din Moara Greci, Traian și Decebal

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui lucrează la dosarele mai multor proiecte care cumulează zeci de milioane de lei. În primul rând, este vorba despre complexul de servicii comunitare care va fi ridicat pe amplasamentul fostei unități militare. Un alt dosar care este în lucru vizează modernizarea străzilor din suburbia Moara Greci. Alte două proiecte importante aflate în faza de documentație sunt reabilitarea bulevardelor Traian și Decebal.

Consiliul Local Vaslui a aprobat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții strada Decebal. Principalele lucrări propuse pentru reabilitare vizează asfaltarea carosabilului, montarea de borduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, amenajare piste de biciclete pe tronsonul de trotuar pe partea Sălii Sporturilor, instalaţia de iluminat existentă va fi înlocuită şi se vor prevedea corpuri de iluminat cu LED, reţea canalizare pluvială pentru dirijarea apelor pluviale etc.

„Strada trebuie modernizată, pentru că pe acolo tranzitează și traficul greu. Sperăm ca în a doua parte a anului 2021 să se lucreze în zonă. Strada Decebal, ca și proiectul de pe Traian vor fi investiții care vor dispune de bugete multianuale. Infrastructura de pe Decebal trebuie construită pentru traficul greu”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Astfel, strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui,  va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

Devizul general al lucrărilor de pe strada Traian se ridică la suma de 7.874.311 (cu TVA). Prin realizarea obiectivului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe străzile supuse investiţiei, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor.

Principalele lucrări propuse vizează: frezare strat uzură existent şi aşternere straturi mixturi asfaltice noi; demontare borduri din beton de ciment existente şi montare borduri noi din beton de ciment; aşternere a două straturi de mixturi asfaltice; delimitarea pistelor pentru biciclete se va realiza prin marcaje; înlocuirea băncilor şi coşurilor de gunoi rupte, deformate, fără fundaţii, degradate şi montarea de bănci din dulapi de lemn; scoaterea şi înlocuirea arborilor uscaţi, rupţi, care au coroana ce depăşesc spaţiul verde, aşternerea a 10 centimetri de pământ vegetal şi însămânţarea de gazon etc.

Primăria Vaslui lucrează și la documentația privind construirea unui centru pentru servicii sociale, în cadrul incintei fostei unități militare. Realizarea complexului de servicii comunitare a fost asumat de autoritățile locale la preluarea amplasamentului.

”Dacă nu realizăm obiectivele asumate se retrage suprafața pe care am primit-o. Complexul de servicii sociale face față din aceste obiective. Este vorba despre construirea unui centru de bătrâni, o secție de paleație, cantină, inclusiv creșa a cărei construcție a început”, a mai spus Vasile Pavăl.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: