Home » National » O fetiță în vârstă de trei ani a murit în urma unui incendiu izbucnit într-o bucătărie

O fetiță în vârstă de trei ani a murit în urma unui incendiu izbucnit într-o bucătărie

Detașamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină cu două autospeciale (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanțăSMURD tip B2) și echipaje specializate pentru acordarea de îngrijiri medicale unor persoane care au suferit diferite arsuri în urma unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Focșasca, comuna Tăcuta. La fața locului au fost deplasate mai multe ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.
Incendiul a fost lichidat de SVSU Tăcuta.
În urma incendiului au rezultat patru victime, între care trei copii, dintre aceștia, o fetiță în vârstă de trei ani decedând. Fetița în vârstă de trei ani a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 70% din suprafața corporală. Fratele acesteia, în vârstă de șase ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe circa 27% din suprafața corpului. Cel de-al treilea copil, unchiul celor doi frați, în vârstă de 10 ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 40 din suprafața corpului.
Tatăl celor doi copii, în vârstă de 26 ani, a suferit a arsuri de gradele II și III pe jumătate din suprafața corporală.
Mama celor doi frați a suferit un atac de panică.
Incendiul a izbucnit într-o bucătărie în care se afla o sobă. Seful SVSU Tăcuta și vecinii au intervenit imediat, incendiul fiind lichidat în cel mult șapte minute. Incendiul s-a manifestat pe aproximativ șase metri pătrați.
După ce au fost scoase din locuință, cele patru victime ale incendiului au fost urcate într-un autoturism, după care au fost transportate de urgenţă la Centrul de Permanență Codăești, unde au primit îngrijiri medicale până la sosirea echipajelor de intervenție aparținând SAJ Vaslui și ISU Vaslui.
Echipajul de stingere care se deplasa la intervenție a fost întors din drum, SVSU Tăcuta confirmând stingerea incendiului.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*