Home » Agricultura » Întâlnire de lucru a fermierilor vasluieni, în cadrul Clubului Fermierilor Români

Întâlnire de lucru a fermierilor vasluieni, în cadrul Clubului Fermierilor Români

În data de 1 aprilie 2022, începând cu ora 10.00, la Pensiunea Mira de lângă municipiul Bârlad a avut loc întâlnirea zonală a Clubului Fermierilor Români. La eveniment au luat parte circa 35 de fermieri, în afară de staful clubului care are 10 specialiști în mai multe domenii. Temele abordate de specialiști au fost piața cerealelor, fermierii primind informații de ultimă oră, precum și piața asigurărilor, în contextul secetei pedologice prelungite, dar și piața utilajelor aagicole.

Dan Hurduc, membru al Consiliului Director a Clubului, a spus că nu au fost invitate oficialități, pentru că s-a dorit mai mult o întâlnire de lucru, tehnică, care să fie folositoare pentru fermieri.

„Contextul este destul de complicat. Seceta și contextul geopolitic au făcut ca îngrijorări să fie în tot spectrul social. Din anul 2023 fermierii trebuie să funcționeze în cadrul Politicii Agricole Comune și, în acest sens, Ministerul Agriculturii a trimis la Bruxelles planul strategic național. Noi am adus informații calde pentru fermieri de la Bruxelles și am decodificat planul strategic, astfel încât să fie mai aproape de fermieri, pentru că acest plan este destul de vas și complicat”, a explicat Dan Hurduc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: