Home » Local » Minor în vârstă de 15 ani din municipiul Bârlad, reținut de polițiști pentru tâlhărie

Minor în vârstă de 15 ani din municipiul Bârlad, reținut de polițiști pentru tâlhărie

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au documentat și probat activitatea infracțională a unui minor de 15 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că în data de 17 martie 2022, la ora 10.00, minorul, bănuit de comiterea infracțiunii, ar fi deposedat, prin smulgere, o persoană vătămată în vârstă de 57 de ani, de o geantă în care se aflau mai multe bunuri de valoare. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii a fost estimat la peste 1.500 lei.

Infracțiunea s-ar fi produs în municipiul Bârlad, în proximitatea bulevardului Primăverii, persoana vătămată nefiind vătămată fizic. În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 1 aprilie 2022, poliţiştii l-au reținut pe minor, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a minorului.

Minorul, în vârstă de 15 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad, era cercetat, în stare de libertate, și în alt dosar penal, fiind bănuit că ar fi participat la săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie și furt calificat.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*