Home » Administratie » Vasluiul devine un oraș interesant pentru investitori! Tot mai multe spații comerciale și blocuri de locuințe

Vasluiul devine un oraș interesant pentru investitori! Tot mai multe spații comerciale și blocuri de locuințe

de Dănuț CIOBANU 

Vasile Pavăl a spus consilierilor locali că municipiul Vaslui are o mare nevoie de investiții. În acest sens, municipalitatea s-a axat atât pe proiectele finanțate din resurse proprii, cât și pe obiectivele susținute cu bani europeni. Este vorba de o serie de obiective cum ar fi bazarul, parcul Copou, infrastructura din suburbii, creșa și grădinița, modernizarea străzilor Decebal și Traian etc. În oraș se construiesc tot mai multe spații comerciale, blocuri de locuințe, concluzia primarului fiind că „Orașul devine tot mai interesant!”.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2021. Edilul a spus consilierilor locali că ultimii doi ani s-au derulat sub semnul pandemiei de coronavirus, care a impus o serie de restricții, măsuri pentru igienizare, asigurarea necesarului la centrele sociale etc. Rezultatul bun al acestei perioade este că niciun serviciu public nu a fost blocat și activitatea s-a desfășurat în parametri normali.

De departe, anul 2021 a fost perioada pregătirii proiectelor de investiții în cartierele orașului, unde au fost instalate utilitățile publice. O parte din aceste obiective se află încă în lucru, iar altele sunt în pregătire în diferite stadii, cum ar fi Rediu, Filaturii, Zona Industrială etc.

Un rol important l-au avut și proiectele cu finanțare nerambursabilă europeană. Proiectul caselor sociale din Rediu a fost finalizat, se lucrează la creșă și grădiniță, este în derulare licitația pentru proiectul din parcul Copou, au fost achiziționate autobuzele hibrid în cadrul proiectului dedicat dezvoltării transportului local.

S-a acordat atenție, de asemenea, și investițiilor finanțate de la bugetul local, cum ar fi bazarul, avându-se în vederea și marile proiecte pe infrastructură de pe străzile Traian și Decebal. Nu în ultimul rând, s-au avut în atenție proiectele depuse pe PNRR, precum și investițiile care urmează să se deruleze la fosta unitate militară din centrul orașului.

„La toată această activitate am primit un răspuns serios din partea cetățenilor, într-un an foarte dificil. Gradul de încasare al taxelor și impozitelor locale a fost de 99,3%. Aceste obligații fiscale nu au fost majorate decât cu rata inflației. Nevoia de investiții în municipiul Vaslui este destul de mare”, a spus Vasile Pavăl.

Tot la capitolul investiții, sunt speranțe ca proiectul de apă și canal să fie finalizat în acest an, urmând ca apoi să se desfășoare alte două etape în ceea ce privește modernizarea sistemului de apă și canal. Mai exact, construcția unor aducțiuni, rezervoare de apă, precum și extinderea rețelelor în tot orașul.

„Sistemul de apă și canal se va extinde și în zona Metropolitană. Vasluiul va intra în asociere cu 23 de UAT-uri și va deveni un pol de dezvoltare. Vom putea face împreună proiecte, vom atrage fonduri ne vom dezvolta împreună cu cele 23 de UAT-uri. Legislația privind zonele metropolitane este acum în dezbatare publică”, a mai spus Vasile Pavăl.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*