Home » Administratie » Cine administrează fondul locativ?! Consilierii locali vor să treacă Locativa Vaslui în subordinea Goscom

Cine administrează fondul locativ?! Consilierii locali vor să treacă Locativa Vaslui în subordinea Goscom

Valentin Dragomir, consilier PNL, a cerut în plenul ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui, ca SC Locativa să treacă în subordinea SC Goscom. În prezent, Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

„Așa cum este acum societatea nu se poate dezvolta. SC Goscom a pierdut salubrizarea. Ar fi oameni care ar putea prelua activitatea de la Locativa. La Goscom sunt casieri, contabili și, după părerea mea, ar fi oportună această variantă”, a spus Valentin Dragomir.

În cursul anului trecut, CL Vaslui a aprobat proiectul de hotărâre privind numirea lui Nicu Palade în funcția de administrator și semnarea contractului de mandat la SC Locativa SRL. La societate era desemnat un administrator provizoriu până la finalizarea concursului de selecţie a administratorului. Concursul s-a încheiat la data de 20 mai 2021, iar CL Vaslui, în calitate de autoritate publică tutelară propune candidatul pentru postul de administrator al acestei societăţi. Propunerea are la bază o selecţie prealabilă efectuată de o comisie constituită conform hotîrârii CL Vaslui nr. 30/1 martie 2021. Durata mandatului de administrator al societăţii este de 4 ani, conform actului constitutiv. Prin hotărârea privind înființarea societății, a fost stabilit faptul că administrarea și conducerea societății se face de către unicul asociat, municipiul Vaslui, prin administratorul desemnat.

SC Locativa SRL Vaslui a fost înființată în anul 2013. În data de 26 noiembrie 2014, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Vaslui. Prin sentința civilă nr.13/F/2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolvență. Intrarea în insolvență a SC Locativa Vaslui a avut ca principală cauză preluarea unor datorii înregistrate la serviciile de utilități.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*