Home » Local » Consiliul Județean la ceas aniversar: „E o sărbătoare care ne onorează pe toţi cei care am făcut parte din Consiliul Judeţean!”

Consiliul Județean la ceas aniversar: „E o sărbătoare care ne onorează pe toţi cei care am făcut parte din Consiliul Judeţean!”

Numeroși foști consilieri județeni au participat, ieri, la ședința aniversară organizată de Consiliului Judeţean Vaslui, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la reînfiinţarea instituţiei.
Printre invitați s-au aflat cei doi foști președinți în viață, Ion Manole și Corneliu Bichineț.
„Doresc tuturor sănătate şi mult noroc şi să fiţi bucuroşi că în sala aceasta fiecare a contribuit prin votul său, prin vocaţia sa, prin stăruinţa sa, la bunul mers al treburilor în judeţul Vaslui”, a precizat Corneliu Bichineţ.
Printre cei care au onorat invitația s-au regăsit și vasluieni care au participat la constituirea primului Consiliu Județean, din 4 aprilie 1992.
„Mă uit în sală și văd o parte dintre persoanele care în urmă cu 30 de ani am făcut un prim pas în activitatea Consiliului Județean. Primii patru ani au fost destui de frământați, foarte agitați. Plecam de pe un tărâm rigid, în care eram dirijați, și am trecut pe un tărâm în care trebuia să decidem de sine stătători ce trebuie făcut pentru această unitate administrativ-teritorială a județului Vaslui. Nu a fost ușor pentru noi. A fost o perioadă groaznică, cu un județ sărac în resurse financiare și resurse naturale, lipsindu-ne baza materială pentru dezvoltare”, a spus Ion Manole, cel care condus instituția în perioada 1996-2004.
Actualul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că în cei 30 de ani trecuți de la reînființarea instituției au existat perioade complicate, cu multe provocări, care au condus la profesionalizarea lucrătorilor din administrația publică județeană.
„E o sărbătoare a noastră, a tuturor, care ne onorează pe toţi cei care am făcut parte din Consiliul Judeţean. Au fost nişte ani complicaţi şi schimbarea unei ordini sociale, care nu se poate face niciodată cu foarte multă uşurinţă. Nimeni dintre noi, la începuturile activităţii nu era familiarizat cu prerogativele acestei instituţii administrative. Ulterior s-a completat cadrul legislativ, a început să se creeze o anumită rutină, în sensul bun al administraţiei publice şi astăzi avem de-a face cu un consiliu care are un grad înalt de profesionalizare. Sunt consilieri care au câteva mandate, au dobândit o pricepere suficient de ridicată ca să îndeplinească sarcinile pe care administraţia le cere”, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
În cadrul şedinţei aniversare a fost ținut un moment de reculegere pentru consilierii care au decedat și au fost acordate diplome şi plachete aniversare persoanelor care au făcut parte din Consiliul Județean Vaslui.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: