Home » Agricultura » Peste 17.000 de fermieri vasluieni sunt așteptați la APIA să depună cererile unice de plată

Peste 17.000 de fermieri vasluieni sunt așteptați la APIA să depună cererile unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) Centrul Judeţean Vaslui se află în plină campanie de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022. Astfel, în perioada 1-31 martie 2022, au fost depuse 7.338 cereri de plată din totalul de 17.960 fermieri care au solicitat subvenţii în campania 2021, pentru o suprafaţă de 49.496 hectare (ha) din totalul de 265.690 ha depusă în campania precedentă.

Procentul de primire cereri față de totalul fermierilor care au solicitat subvenţii în anul 2021 este de 40,86%, iar din totalul suprafeţei pentru care s-a solicitat subvenţie în 2021 este de 18,52%.

„Completarea cererilor unice de plată se realizează prin accesarea aplicaţiei IPA-Online din versiunea internet, conform manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Fermierii trebuie să verifice, împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Funcţionarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii şi pentru programarea acestora în vederea semnării cererii şi declaraţiilor ataşate acesteia. Reamintim ca termenul limită de depunere a cererilor de sprijin este 16 mai 2022 .

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*