Home » National » Workshop despre agricultura ecologică la Iași pe data de 7 aprilie

Workshop despre agricultura ecologică la Iași pe data de 7 aprilie

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași în colaborare cu Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare – Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”-Academia Română, Filiala Iași, vă invită în data de 7 aprile 2022, la Workshop-ul „AGRICULTURA ECOLOGICĂ ÎN REGIUNEA NORD – EST A ROMÂNIEI – PREZENT ȘI PERSPECTIVĂ”.
Evenimentul va avea loc la sediul Direcției pentru Agricultură Județene Iași și se va desfășura între orele 10-12.
Scopul workshop-ului este de a promova agricultura ecologică și de a așeza la aceeași masă pe producători, procesatori, importatori, exportatori și reprezentanți ai organismelor de control pentru a le cunoaște problemele întâmpinate în procesele de înregistrare și certificare în agricultura ecologică și pentru a-i sprijini în soluționarea acestora.
În judetul Iași, numărul fermierilor înscriși în agricultura ecologică este într-o continuă creștere. Astfel, dacă în anul 2020 erau aproximativ 270, în anul 2021 au fost aproximativ 300, iar pentru anul 2022 procesul de înscriere a operatorilor este în plin proces de desfășurare, fiind înscriși pînă la această dată aproximativ 60 de operatori.
Aropape 15-20 de persoane vor participa la acest eveniment, printre acestea numărându-se, reprezentanți ai Direcțiilor Agricole Județene din Regiunea de Nord-Est, reprezentanți ai Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, reprezentanți ai Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”-Academia Română, Filiala Iași, cadre didactice, studenți și elevi din învățământul superior și liceal de profil, reprezentanți ai organismelor de certificare și operatori în agricultura ecologică.
Evenimentul va fi organizat în sistem hibrid care va combina modul de prezentare onsite cu cel online pe platform zoom.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*