Home » Local » Consilierii din CL Vaslui, nedumeriți de diferența de preț a abonamentelor gratuite pentru transportul local

Consilierii din CL Vaslui, nedumeriți de diferența de preț a abonamentelor gratuite pentru transportul local

Ajustarea tarifelor de călătorie practicate de SC Transurb a determinat consilierii locali să aibă o serie de intervenții în cadrul ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui. Sorin Radu, consilier PNL, a spus că în cazul abonamentelor gratuite pentru diferite categorii sociale sunt diferențe de preț care nu se explică.

„Abonamentele gratuite pentru pensionari au un anumit preț, iar pentru elevi alt preț. Vorbim tot de abonamente gratuite. Avem o diferență de preț pe același serviciu. Care este prețul corect pentru un abonament pentru o persoană? Nu putem trata diferit”, a spus Sorin Radu.

Reprezentanții aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Vaslui au explicat că diferența de preț dintre cele două tipuri de abonamente gratuite se datorează numărului de beneficiari, raportat la valoarea subvenției alocată de la bugetul local.

SC Transurb a solicitat CL Vaslui aprobarea unui proiect de hotărâre privind ajustarea tarifelor de călătorie. Cererea operatorului de transport este fundamentată prin creşterea preţului motorinei din ultima perioadă, precum și a salariului de bază minim brut pe economie. La aceste elemente se mai adaugă şi alte creşteri semnificative ale cheltuielilor cu întreţinerea, reparaţiile şi piesele de schimb pentru mijloacele de transport în comun, alte materiale necesare activităţii desfăşurate. Nu în ultimul rând, energia electrică şi gazele naturale au avut, de asemenea, o creştere semnificativă în ultima perioadă.

Astfel, un bilet valabil pentru o călătorie ca costa 2,5 lei; un titlu de călătorie Flexi cu 30 de călătorii va fi 58 de lei; un abonament pentru două linii valabil trei săptămâni va fi 75 de lei; un abonament pentru toate liniile valabil o săptămână va fi 28 de lei; un abonament pentru o linie valabil două săptămâni va costa 4 de lei etc.

 (Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: