Home » National » George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: România se îndreaptă cu pași siguri spre independența energetică. Mai avem și alte atu-uri!”

George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: România se îndreaptă cu pași siguri spre independența energetică. Mai avem și alte atu-uri!”

Declarație politică
George Șișcu, deputat PNL de Tulcea:

„Situația României în privința dependenței de gazul rusesc este una dintre cele mai bune din întreaga Europă. Suntem una dintre puținele țări de pe continent care, cu politici coerente și investiții bine realizate, își poate asigura independența energetică pentru multe decenii de acum înainte.

Importurile de gaz rusesc pe care astăzi continuăm să le realizăm au drept cauză întârzierea exploatării unor resurse pe care le avem în Marea Neagră și în zona Buzăului. Astăzi România ar fi putut fi un exportator de gaze naturale pentru întreaga noastră regiune.
Guvernarea actuală a făcut, în premieră, pașii necesari pentru ca, începând de la anul, să beneficiem de gazul românesc din noi exploatări, astfel încât să ne îndreptăm spre independența energetică. Există un calendar precis și procedurile birocratice nu mai constituie o piedică. În Parlament suntem deciși să venim și să votăm toată legislația necesară care să susțină acest efort.

Din păcate, cei care ne-am pus bețe în roate, ca în atâtea alte domenii, am fost tot noi, românii. Cu o Românie prinsă în scandaluri politice sterile sau jucând de-a dreptul la ruletă acte normative precum Legea offshore, precum liderul de tristă amintire Dragnea (care spera să-și tranzacționeze libertatea în schimbul licențelor de exploatare a gazului de la Marea Neagră), am întârziat să ne bucurăm de ceea ce este al nostru.

Atingerea independenței energetice nu este singurul atu al României, așa cum am mai spus-o, inclusiv independența alimentară este posibilă cu investiții masive și sprijin în domeniul agricol și zootehnic. Nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a realiza toate aceste lucruri abia când ne-am trezit cu războiul la granițe! În ceasul al 11-lea, avem majoritatea politică necesară și Guvernul potrivit pentru a face ceea ce trebuie pentru toți românii. Aceasta începe să se vadă atunci când ai o guvernare stabilă, orientată spre cetățean, iar nu spre certuri sterile de coaliție.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*