Home » Local » Primăriile au început să primească alimentele de la UE! Peste 55.000 de vasluieni vor primi ajutoare

Primăriile au început să primească alimentele de la UE! Peste 55.000 de vasluieni vor primi ajutoare

La nivelul județului Vaslui a demarat activitatea de  distribuire a produselor alimentare prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2022. În total, în județul Vaslui vor beneficia de ajutoarele de la Uniunea Europeană 55.937 de persoane. Este vorba despre pensionarii care încasează indemnizația socială, beneficiari ai venitului minim garantat, beneficiari ai alocației pentru sprijinirea familiei etc.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că într-o primă etapă a demarat distribuirea alimentelor la primării. Deja un număr de 15 primării au primit aceste pachete și urmează ca și în restul UAT-urilor să fie livrate ajutoarele pentru persoanele defavorizate.

„După ce alimentele vor fi distribuite la primării, urmează livrarea lor către beneficiarul final. Salariații primriilor, cei care răspund  direct de repartizarea acestor alimente, vor merge acasă la fiecare beneficiar și vor distribui aceste alimente. Nu trebuie să vină dumnealor la primărie”, a explicat Daniel Onofrei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: