Home » National » UMF Iași inaugurează Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, structură unică într-o universitate românească

UMF Iași inaugurează Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, structură unică într-o universitate românească

Astăzi, 7 aprilie 2022, începând cu ora 18:00, va fi inaugurat Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie (UMF)„Grigore T. Popa” din Iași, structură unică într-o universitate românească. Acesta va funcționa în Casa Milescu, imobil al UMF, situat pe strada Săulescu, nr. 4, din Iași.

„Ideea înființării unui centru cultural s-a conturat firesc, într-o simbioză perfectă cu spiritul deschis pentru artă, cultură și multiculturalism al comunității academice UMF-iste. Centrul Cultural «I.I. Mironescu» își propune susţinerea moștenirii și diversităţii culturale, prin implicare proactivă a studenţilor și cadrelor didactice în viaţa culturală și recunoașterea valorilor patrimoniale și sporirea gradului de acces și de participare a comunităţii academice la cultură, dar și susţinerea creaţiei artistice contemporane a studenţilor și cadrelor didactice din cadrul universităţii și crearea de parteneriate cu universităţi și instituţii de cultură”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În această perioadă în clădirea Centrului Cultural „I.I. Mironescu” vor putea fi vizitate Expoziția foto-documentară și de carte – I.I. Mironescu, expoziția de fotografii colorizate a artistului vizual Daniel-David Grigorciuc, o expoziție de sculptură cu lucrări realizate de Ana Maria Negară și expoziția de pictură „Art therapy”, în cadrul căreia expun studenți și absolvenți ai specializării Pictură de la Facultatea de Arte Vizuale și Design – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*