Home » Local » Lift pentru transportul bolnavilor la Pavilionul TBC. SJU Vaslui va avea și o morgă nouă

Lift pentru transportul bolnavilor la Pavilionul TBC. SJU Vaslui va avea și o morgă nouă

Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui are în derulare un proiect, care prevede montarea unui lift pentru transportul bolnavilor în cadrul secției de oncologie din cadrul Pavilionul TBC. În prezent, secția funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma unității de sănătate.

În ultimii ani, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare. Pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

„Am demarat investiția pentru construcția unui lift exterior pentru acces în secția de oncologie a spitalului din Pavilionul TBC. De asemenea, suntem în procedura de licitație pentru realizarea parcajelor din incinta curții spitalului, precum și a unei morgi noi”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

SJU Vaslui a fost modernizat în totalitate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin POR 2007-2013. Proiectul a avut o valoare totală de 71.002.115 lei, din care 56.220.989 lei a fost finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar 14.781.126 lei a reprezentat contribuția proprie a CJ Vaslui. Din valoarea totală a proiectului, a fost furnizată aparatură medicală în valoare de 9.974.331 lei: computer tomograf, mamograf, două artroscoape şi un laparoscop pentru sălile de operaţii, cinci mese de operaţie etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*