Home » Local » Noi medici pentru bârladeni!

Noi medici pentru bârladeni!

Continuăm seria prezentării medicilor noi, astăzi vi-l prezentăm pe domnul doctor Mărian Alexandru, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă, din data de 11 martie 2022. Domnul doctor a fost sprijinul nostru pe toată pandemia, alături de alți colegii medici din ATI, efectuând gărzi din februarie 2021, ca rezident, susținând astfel efortul în tratarea pacienților critici într-o specialitate cu un deficit major de medici.
Are 31 ani, este născut în județul Bacău și a crescut în orașul Moinești, unde a absolvit Liceul Teoretic “Spiru Haret”, profilul Științe ale naturii. A început studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Facultatea de Medicină, în anul 2010 și le-a absolvit în anul 2016.
De ce Anestezie și Terapie Intensivă?
„Am ales Anestezie și Terapie Intensivă pentru că m-am simțit atras de oportunitatea de a fi alături de pacienți în suferința reprezentată de starea critică și intervențiile chirurgicale. Am ales centrul de pregătire Iași, unde am avut binecuvântarea de a fi coordonat de doamna Profesor Ioana Grigoraș. Pentru mine ea a reprezentat un model de integritate, profesionalism, diplomație, echilibru, dăruire, empatie și mai ales un model de luptător în slujba binelui pacientului și a perfecționării și actualizării permanente a actului medical.
Insuflat de aceste valori pornesc pe acest nou drum, si simt ca sunt in locul potrivit, deoarece participarea la vindecarea sau ameliorarea suferinței pacienților, alături de colegii din secțiile de Chirurgie, Ortopedie, Obstetrica-Ginecologie, Medicină Internă, Pneumologie, Psihiatrie, Radiologie este o bucurie care mă împlinește.
Mă simt ca într-o mare familie și sunt recunoscător pentru eforturile tuturor de a ne primi și integra pe noi, medicii tineri. Vă mulțumesc tuturor!”, a declarat medicul. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*