Home » National » Scanează și produsele de post cu Aplicația InfoCons! Află ce mănânci!

Scanează și produsele de post cu Aplicația InfoCons! Află ce mănânci!

Fie că sunt în post sau consumă în mod obișnuit produse de post, consumatorii se pot informa cu privire la ingrediente, număr de E-uri, tipuri de E-uri, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, calorii, alergeni, cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons.

În deosebi, în această perioadă, consumatorii caută alternative pentru gustările dintre mese sau chiar pentru micul dejun. Pentru aceasta, InfoCons dezvăluie prin prisma studiilor realizate, câte E-uri, câtă sare se află într-o gustare dintre mese sau pentru micul dejun, compusă din pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau un lapte de soia și o gumă de mestecat.

Cu ajutorul aplicației GRATUITE InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post!

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uripateul vegetal ajunge până la 13 E-urimargarina atinge până la 6 E-uri halvaua are până la 3 E-uriun suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri,  un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Descarcă aplicația InfoCons și află care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) într-o gustare de post

Cu ajutorul aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii află instant prin scanarea codului de bare de pe ambalajul pâinii, al pateului de post, al margarinei, al unei halva, al sucului tip ceai, al gumei de mestecat, câte E-uri consumă, dar și care sunt tipurile acestora. Într-o formulă explicită, aplicația InfoCons oferă consumatorilor toate informațiile despre aditivii alimentari regăsiți într-o astfel de gustare.

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cele mai frecvente tipuri de E-uri sunt:

  • Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .
  • Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Prin aplicația InfoCons, consumatorii află care este cantitatea de sare dintr-o gustare de post

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Aplicația InfoCons, redă direct pe telefonul mobil cantitatea de sare din produsele scanate. Consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post, în funcție de preferința fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea TOTALĂ de sare pe care urmează să o consume. În acest fel, printr-o simplă și rapidă scanare a codurilor de bare, consumatorii află imediat dacă gustarea de post conține o cantitate prea mare de sare.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Descarcă aplicația GRATUITĂ InfoCons pe IOS, Android și pe Huawei. Aplicație este disponibilă AICI.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: