Home » National » Comitetului Internațional al Crucii Roșii, domnul Rahoui Youness, vizitp la sediu DSU

Comitetului Internațional al Crucii Roșii, domnul Rahoui Youness, vizitp la sediu DSU

În data de 11 aprilie 2022, un delegat al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, domnul Rahoui Youness a efectuat o vizită de lucru la sediul DSU.
Întâlnirea de ieri a urmărit o manieră prioritară, conlucrarea și acordarea de sprijin reciproc în vederea acordării întregului suport cetățenilor ucraineni.
Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte, prezentarea situației actuale regăsită la granițele țării, acțiunile întreprinse de instituțiile statului cu rol în gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina dar și misiunile specifice de oferire de sprijin, acțiuni umanitare, derulate prin prisma colaborării strânse între instituțiile guvernamentale și societatea civilă.
Totodată, în cadrul întâlnirii, șeful DSU a vorbit distinsului invitat despre organizarea centrelor de comandă de la nivelul județelor de prim răspuns, unde au fost dislocate persoane din cadrul IGSU dar și din cadrul DSU, respectiv activitatea derulată la nivel central, la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.
De asemenea, s-au purtat discuții și despre deschiderea primului Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.
În urma discuțiilor, reprezentantul Comitetului Internațional al Crucii Roșii a putut înțelege strategia statului român de a gestiona această criză umanitară manifestată prin acțiuni comune și integrate de conclucrare între autorități și societatea civilă, implicarea voluntarilor și a organizațiilor nonguvernamentale în sprijinirea celor care sunt victime directe ale conflictului militar din Ucraina.
Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit și despre sistemul integrat de urgență din România, conlucrarea eficientă între toate structurile aflate în coordonarea DSU și permanenta orientare înspre întărirea capacității de răspuns în salvarea de vieți.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*