Home » Administratie » Încep lucrările la complexul de servicii comunitare de la fosta unitate militară. Investiția se ridică la 193 milioane de lei

Încep lucrările la complexul de servicii comunitare de la fosta unitate militară. Investiția se ridică la 193 milioane de lei

În perioada imediat următoare, va începe implementarea primelor proiecte de la fosta unitate militară din municipiul Vaslui. O parte din aceste investiții sunt în faza de proiectare, pentru altele vor demara lucrările de execuție.

Primăria Vaslui va investi suma de 193.719.979,15 lei (cu TVA) pentru construirea complexului de servicii comunitare pe terenul fostei unități militare. Căminul pentru persoane vârstnice va avea 150 de locuri; cantina socială 150 de locuri; adăpostul de noapte pentru oamenii străzii 40 de persoane; centrul rezidențial pentru persoane fără adăpost 24 de persoane; centrul rezidențial de îngrijiri paliative 100 de locuri.

„Am început de anul trecut cu foarte mare seriozitate trasarea zonei fostei unități militare. Am realizat un complex social care va porni la drum, am emis schița de proiectare pentru cantină, urmează și celelalte obiective, inclusiv pentru zona verde cele zece hectare”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Realizarea complexului de servicii comunitare a fost asumat de autoritățile locale la preluarea amplasamentului fostei unități militare. În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*