Home » National » Marius BODEA, Senator USR de Iaşi: Marea împărțeală din banii care nu există

Marius BODEA, Senator USR de Iaşi: Marea împărțeală din banii care nu există

„La plăcinte înainte, la război înapoi” spune o vorbă veche românească, o expresie care i se aplică, din păcate, prea bine celui mai nepriceput economist dintre generalii României, Dr. Nicolae Ciucă, și celui mai socialist dintre partidele așa-zis de dreapta, PNL.

Românii trec printr-o situație complicată: prețurile la energie au explodat, prețurile la alimente la fel, economia țării este în scădere.

Dar, în loc ca PNL să ia măsurile potrivite la timp pentru a stimula investițiile care generează creștere, în loc ca premierul să coboare milităria din pod în ceea ce privește cheltuielile bugetare – deja exagerate și finanțate cu împrumuturi împovărătoare, Dr. Nicolae Ciucă s-a lăsat tras în groapa săpată de PSD economiei și României, mărind și mai mult cheltuielile publice din bani pe care țara nu îi are.
PSD aruncă cu „plăcinte” în populație – singura politică pe care o știe, care s-a dovedit falimentară deja de prea multe ori în ultimii 30 de ani, pentru că generalului-premier îi e frică de un război real pentru reformarea statului în sensul transformării sale într-un aparat eficient.

Dr. Nicolae Ciucă, PSD, PNL și UDMR au venit cu un pachet de măsuri economice și sociale de 17,3 miliarde lei care poate fi comparat, în principiu, cu o stropitoare adusă să stingă incendiul care a cuprins un bloc.

Acest program – unul făcut la disperare, fără nici o strategie, este prea puțin, prea târziu. Criza prin care trecem azi nu este o surpriză. Era clar încă de anul trecut, de când au explodat prețurile la energie, că vine. USR a propus, în 2021, măsuri concrete pentru a tempera efectele negative: reducerea aparatului de stat, încurajarea economiei prin reducerea poverii fiscale, eliminarea taxării la nivelul unui salariu minim prin Zero Taxe pe Salariu Minim. În prezent, România are cele mai mari taxe pe salariile mici din toata Europa.

PNL a ales să continue politicile etatiste și să împiedice orice tentativă de reformă. Apoi s-a aliat cu PSD și dezvoltarea României a fost întreruptă brutal. Cum să crească economia dacă este în continuare masiv îngreunată de un stat obez care tot crește pe spatele contribuabililor și pe datorii tot mai scumpe?

Minciuna acestui program „economic și social” al Dr. Nicolae Ciucă este că le dă românilor pe o parte câțiva lei, dar le ia pe cealaltă parte sute de lei printr-o inflație galopantă și mai tare alimentată, prin taxe enorme și prin împrumuturi masive pe care le face pe seama noastră.

Din păcate, perspectiva economică a României rămâne negativă. O confirmă agențiile de rating internaționale. Și o simțim cu toții cu fiecare zi care vine.”

Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: