Home » National » Beneficii duble pentru angajați de Paște. Valoarea cardurilor Edenred Cadou se dublează, ajungând la 300 RON

Beneficii duble pentru angajați de Paște. Valoarea cardurilor Edenred Cadou se dublează, ajungând la 300 RON

 

 

  • Tichetele cadou pe suport electronic au rămas și în 2021 al doilea cel mai dorit beneficiu de către angajații români, potrivit
  • 90% dintre comercianți apreciază impactul pozitiv al tichetelor cadou pe suport electronic.

 

Edenred România anunță că, din acest an, valoarea deductibilă a cardurilor cadou, pe care angajatorii le pot acorda cu ocazia Sărbătorilor de Paște, creşte de la 150 RON la 300 RON/angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia/eveniment. Valoarea de 300 RON este în continuare scutită integral de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale. Pentru valori care depășesc suma de 300 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii.

Post-pandemie, foarte multe companii continuă să funcționeze într-un sistem de muncă hibrid, iar mobilitatea angajaților, care îmbină timpul de lucru din birou cu cel remote, reprezintă un factor important pentru înțelegerea tipului de beneficii pe care aceștia le consideră relevante și le doresc de la angajatorii lor.

„Cardul cadou rămâne al doilea cel mai dorit beneficiu de către angajații români, potrivit datelor extrase din platforma noastră de beneficii flexibile, Benefit. Pentru angajatori, acesta înseamnă o modalitate de a crește satisfacția angajaților, engagement-ul și, în cele din urmă, retenția acestora. Totodată, tichetele cadou pe suport electronic vin și cu avantaje fiscale semnificative. Iar suma de 300 de lei, dublă față de cea pe care angajatorul i-o putea oferi până acum salariatului prin tichetele cadou pe suport electronic, constituie un beneficiu cu atât mai important. Pandemia a rescris regulile după care angajatorii oferă beneficii, principalul criteriu fiind accesibilitatea la scară largă, mai ales în contextul muncii remote. Nu în ultimul rând, faptul că un card cadou poate fi utilizat în mai multe domenii comerciale, de la platforme de e-commerce până la magazine de electrocasnice sau de fashion, reprezintă încă un avantaj, dar și confirmarea faptului că astfel se creează un ecosistem win-win-win, adică avantajul tuturor celor implicați: angajatori, salariați, comercianți”, a declarat Codruț Nicolau, Director General, Edenred România şi Benefit Systems.

 

Soluţia Edenred Cadou reprezintă o soluție actuală și flexibilă de motivare și recompensare, cu beneficii pentru angajatori, salariați și comercianți. Începând cu luna decembrie 2021, tichetele cadou se emit exclusiv pe suport electronic, conform ultimelor modificari legislative, nemaifiind disponibile în varianta pe hârtie.

 

Pentru angajatori, acordarea tichetelor cadou pe suport electronic reprezintă un avantaj în configurarea pachetelor salariale și accesul la facilități fiscale – deductibilitate și scutire de la plata taxelor sociale.

 

Angajații care folosesc cardurile cadou se bucură de o experiență de utilizare facilă, rapidă și sigură, fie că aleg să facă plata cu cardul sau direct cu telefonul mobil, prin Edenred Pay, Google Pay, Apple Pay. Aceștia au acces la o rețea diversificată de comercianți parteneri din diverse domenii (frumusețe, modă, sport, cultură, IT, learning, home&deco, restaurante), beneficiind și ei de scutirea de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale.

 

Nu în ultimul rând, comercianții parteneri Edenred pot genera vânzări suplimentare, prin atragerea sumelor alocate de angajatori, precum și noi clienți. Acest lucru este confirmat și de rezultatele unui studiu de percepție realizat de către Exact Business Solutions, la cererea Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete (APET), în decembrie 2021, potrivit căruia, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru o treime dintre comercianți, biletele de valoare (carduri de vacanță, carduri de masă și carduri cadou) au contribuit la creșterea cifrei de afaceri lunare, dar și a numărului de clienți. Conform aceluiași studiu, 90% dintre comercianți apreciază impactul pozitiv al cardurilor cadou asupra business-ului lor.

 

▬▬

 

Despre Edenred

Edenred este lider de piaţă ca platformă de servicii şi plăţi şi este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieţei muncii, conectând peste 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienţi corporativi în 46 de ţări.

Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), vacanta, flote auto şi mobilitate (soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale). Edenred sprijina de asemenea fenomenul cultural prin cardurile culturale.

În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility.

Cei 10.000 de angajaţi Edenred sunt conduşi de misiunea comună de a transforma piaţa muncii într-un ecosistem interconectat, mai sigur, mai eficient şi mai prietenos zi de zi.

În 2020, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good şi MSCI Europe.

Logo-urile şi alte denumiri comerciale menționate şi prezentate în acest comunicat de presă sunt mărci înregistrate ale Edenred SE, ale subsidiarelor sale sau ale unor terțe părți. Acestea nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul prealabil scris al proprietarilor lor.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*