Home » Culture » Start la „Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”! Meșterii populari vor ocupa centrul Vasluiului

Start la „Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”! Meșterii populari vor ocupa centrul Vasluiului

La sfârșitul acestei săptămâni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui va organiza „Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”. La eveniment vor participa meșteri populari care încondeiază ouă, pictează icoane pe sticlă sau pe lemn, împletitori de coșuri din răchită și creatori ai portului popular. Târgul a debutat din anul 2003 și a continuat să fie unul din evenimentele marcante organizate în fiecare an de instituția de cultură.

„La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc cea de-a XVIII-a ediție a târgului, iar pe lângă activitățile din Centrul Civic Vaslui vor fi organizate și ateliere de încondeiat ouă și pictură a icoanelor pe sticlă pentru tinerii din oraș. Ne-am adresat fiecărei școli, directorii educativi au răspuns, iar reprezentanții acestor școli vor fi găzduiți în sala TinArt a Bibliotecii Județene Vaslui, partener în cadrul evenimentului alături de Consiliul Județean și Primăria Vaslui. Vom avea încondeietori de ouă și artiști plastici din Suceava, Botoșani, Bacău și Vaslui, iar cele 12 căsuțe din Centrul Civic vor fi ocupate de meșterii populari”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Organizatorii se așteaptă ca expozițiile meșterilor populari să fie apreciate de un număr cât mai mare de vasluieni și să fie achiziționate produsele expuse.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: