Home » Invatamant » Târg Educațional pentru absolvenții de clasa a VIII-a. La Vaslui, Bârlad și Huși sunt așteptați peste 4.000 de elevi

Târg Educațional pentru absolvenții de clasa a VIII-a. La Vaslui, Bârlad și Huși sunt așteptați peste 4.000 de elevi

Ieri, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, a avut loc cea de-a XXIII-a ediție a Târgului Educațional Școlar. La acest eveniment, liceele din județul Vaslui  și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul școlar 2022-2023. Absolvenții clasei a VIII-a au avut la dispoziție astfel de târguri la Vaslui, Bârlad și Huși. Organizatorii se așteaptă ca în cele trei locații peste 4.000 de elevi să se intereseze despre ofertele pe care liceele le pun la dispoziția acestora.

Organizatorii își doresc ca aceste târguri să îi ajute pe elevi să ia decizia finală, în ceea ce privește liceul pe care îl vor urma. Dacă o parte din elevi sunt deja deciși în ceea ce privește viitorul lor școlar, alți elevi încă au dificultăți în ceea ce privește alegerea pe care o au de luat, iar aceste târguri se adresează exact acestui segment de copii. Cum era de așteptat, între licee este o competiția deschisă și fiecare unitate școlară caută să se promoveze pentru a atrage un număr cît mai mare de elevi.

„În acest an, noi ne-am propus să stăm de vorbă cu viitorii absolvenți, tocmai pentru a analiza cu celeritate așa, la rece, care sunt competențele lor. Bineînțeles, în luarea acestei decizii trebuie să participe și familia. Vârsta de 14 ani este încă o vârstă crudă, spunem noi așa, nu sunt foarte bine copți acei copii, care să ia o decizie fără să se consulte cu cineva. Cine poate fi alături de ei? Poate fi familia, poate fi consilierul școlar, poate fi dirigintele. Deci iată că sunt atât de mulți factori educaționali, care pot susține un elev în alegerea carierei”, a spus Daniela Laic, directorul CJRAE Vaslui.

Pe lângă liceele cu profil real și uman, elevii pot alege și școlile profesionale, la care din acest an s-au adăugat noi specializări cum ar fi agricultura, apicultura sau zootehnia.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: