Home » National » ANOSR a participat la dezbaterea privind finanțarea activității de tineret în Anul European al Tineretului

ANOSR a participat la dezbaterea privind finanțarea activității de tineret în Anul European al Tineretului

ANOSR a participat  la o dezbatere privind finanțarea activității de tineret în contextul Anului European al Tineretului, organizată de Comisia pentru tineret a Camerei Deputaților.
Deși salutăm organizarea dezbaterii, nu putem să nu constatăm caracterul vădit ineficient al activității guvernamentale în domeniu, în contextul în care după 4 luni din Anul European al Tinerilor nu poate prezenta nicio măsură concretă care să fi impactat în vreun fel tinerii din România.
Intervenția ANOSR s-a baza pe următoarele obiective:
1. Necesitatea asumării formale și implicării întregului Guvern în implementarea Anului European al Tineretului. În acest sens, s-a afirmat că Guvernul lucrează la adoptarea Hotărârii de Guvern propuse de ANOSR și Fundația Națională pentru Tineret.
2. Asigurarea oportunităților de finanțare pentru întreg sectorul de tineret, prin simplificarea și lansarea procedurilor aferente concursurilor naționale de proiecte studențești și de tineret.
3. Gestionarea responsabilă și de impact a grantului oferit de Comisia Europeană pentru implementarea Anului European al Tineretului, prin convocarea cu celeritate a Grupului de coordonare, din care ANOSR face parte, și planificarea implementării efective.
4. Gestionarea complementară a fondurilor dedicate Anului European al Tineretului în sinergie cu alte fonduri europene (dedicate Dialogului UE cu Tinerii, Programul Operațional Educație și Ocupare) și naționale. Referitor la POEO, reprezentantul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a prezentat mai multe obiective de finanțare incluse în actuala variantă a POEO, în sfera învățământului superior, cuprinzând mai multe dintre solicitările și prioritățile ANOSR.
5. Finanțarea activității presupune atât design coerent, cât și coerență în planificarea acțiunilor, ceea ce implică atât finalizarea noii Legi a tineretului (pentru care ANOSR, CTR și FNT au elaborat numeroase amendamente), cât și a Strategiei pentru Tineret.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*