Home » National » Începând cu data de 1 iulie, românii se vor vaccina anti-covid doar la medicii de familie
A nurse with a mouth mask ffp2 and an ampoule and a syringe. The Netherlands can expect around 22 million doses of vaccine in the first six months of 2021. About half of that must come from AstraZeneca. The Netherlands has purchased a total of 4 million extra doses of the vaccines from BioNTech / Pfizer and Janssen. Coronavirus vaccine, Delft, Netherlands - 02 Feb 2021,Image: 588204256, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Începând cu data de 1 iulie, românii se vor vaccina anti-covid doar la medicii de familie

Guvernul României a aprobat vineri un proiect de OUG care prevede că începând cu 1 iulie vaccinarea anti-covid se va putea face doar la medicii de familie, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ordonanța de urgență mai stabilește că medicii de familie și medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda în continuare consultații medicale la distanță pentru pacienții cu afecțiuni cronice și boli cu potențial endemo-epidemic. De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi și logopezi se pot acorda în continuare la distanță. Consultațiile la distanță se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării; pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale.

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*