Home » Administratie » Mobilizare generală! Proiectele europene sunt cartea de vizită a Vasluiului în Uniunea Europeană

Mobilizare generală! Proiectele europene sunt cartea de vizită a Vasluiului în Uniunea Europeană

La nivelul municipiului Vaslui sunt în implementare cele șapte proiecte depuse pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Este vorba despre modernizarea transportului local, construcția unei grădinițe și a unei creșe, reconversia unui teren în Parcul Copou etc., investiții care se ridică la suma de 161.624.021 de lei. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că fondurile europene își vor pune amprenta pe dezvoltarea municipiului Vaslui.

„În acest an avem cel mai mare program de investiții din toate bugetele din ultimii ani. Dacă anul acesta avem 170 de milioane de lei pentru investiții, la anul suma va crește la 200 milioane de lei. Lucrăm cu seriozitate la proiectele europene, pentru că această activitate ne identifică cu un oraș care își respectă angajamentele pentru accesarea fondurilor nerambursabile”, a precizat Vasile Pavăl.

La începutul acestui an, Consiliul Local Vaslui a aprobat în ședință ordinară bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022. La venituri este prevăzută suma de 259 milioane de lei, iar la cheltuieli suma de 324 milioane de lei, deficitul bugetar situându-se la suma de 60 milioane de lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: