Home » Local » Nepoata pictorului Nicolae Tonitza, în vizită la Primăria Bârlad

Nepoata pictorului Nicolae Tonitza, în vizită la Primăria Bârlad

Ieri, primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a primit vizita Andrei Tonitza, nepoata renumitului pictor de talie mondială, născut la Bârlad, Nicolae Tonitza.
Oaspetele este prezent, în aceste zile, în Bârlad la invitația colectivului Școlii gimnaziale de arte „N.N. Tonitza” care a celebrat, pe 13 aprilie, 60 de ani de activitate, în aceeași zi în care se împlinesc și 136 de ani de la nașterea bunicului său. La discuții au participat, alături de gazdă, prefectul Daniel Garincha Onofrei, viceprimarul Ana-Maria Vintilă și prof. Elena Monu, consilierul onorific pe probleme de cultură al Primarului Municipiului Bârlad.
„Este un moment extrem de emoționant pentru mine, așa cum a fost și cel de anul trecut, când bârlădenii au evocat memoria bunicului meu prin inaugurarea unui totem pe locul pe care a existat casa în care s-a născut. Sunt, așadar, pentru a doua oară la Bârlad, un oraș care cu fiecare vizită începe să îmi fie tot mai drag. Îi mulțumesc domnului primar Dumitru Boroș pentru că și-a făcut timp să mă primească și îl asigur, pe dumnealui și pe întreaga comunitate natală a bunicului, de toată prețuirea și respectul meu”, a spus Andra Tonitza.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: