Home » Local » În județul Vaslui sunt active 62.703 contracte de muncă. Aproape 55.000 de contracte sunt cu durată nedeterminată

În județul Vaslui sunt active 62.703 contracte de muncă. Aproape 55.000 de contracte sunt cu durată nedeterminată

La data de 31 martie 2022, în județul Vaslui erau înregistrate 62.703 contracte  individuale de muncă active. Datele au fost extrase din baza centralizată a Inspecţiei Muncii Vaslui, privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. Din numărul total de contracte de muncă, 54.888 contracte individuale de muncă sunt cu durată nedeterminată, 6.258 contracte individuale de muncă sunt cu durată determinată, 1.453 contracte de muncă sunt suspendate şi 104 de contracte detașate.

Angajatorii care au peste 21 de salariați, potrivit Legii nr. 62/2011 – Legea Dialogului Social au obligația negocierii, încheierii şi înregistrării la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a contractelor colective de muncă. Astfel, la finele lunii martie 2022, la ITM Vaslui sunt înregistrate şi active un număr de 234 contracte colective de muncă.

În primul trimestru al anului 2022  au fost înregistrate 10 contracte colective de muncă. De asemenea, în primul trimestru al anului 2022 nu au fost depuse proiecte de concediere colectivă.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui intenționează să organizeze, în următoarea perioadă, o întâlnire de lucru între oamenii de afaceri și reprezentanții administrației publice locale.

„Nu trebuie să existe certuri, ci discuții doar pe problematica care frământă oamenii de afaceri. Să vedem ce soluții găsim, iar pentru acele probleme la care nu găsim soluții să le înaintăm către Camera de Conmerț a României, Parlament, Guvernul României, Președinție. Așa cred eu că e nevoie. Și în Vaslui trăiesc oameni. Nu-i nicio diferență între Vaslui și Iași, între Vaslui – Iași și Timișoara sau Cluj sau oricare oraș și regiune din țara noastră”, a spus Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: