Home » National » Premierul Nicolae Ciucă a fost pe șantier și a vizitat lucrările la podul suspendat peste fluviul Dunărea

Premierul Nicolae Ciucă a fost pe șantier și a vizitat lucrările la podul suspendat peste fluviul Dunărea

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Am evaluat, la Brăila, stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea, singurul de acest fel din țara noastră.
Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Reprezentanții constructorilor și-au asumat că în luna decembrie a acestui an podul peste Dunăre va fi deschis circulației.
Guvernul are datoria și va asigura finanțarea acestui proiect important, în valoare de peste 2,375 miliarde lei, realizat în proporție de 85% din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.
Deschiderea circulației pe acest pod se va resimți în viața de zi cu zi a oamenilor și în activitatea curentă a firmelor. Guvernul României susține proiectele de infrastructură și investițiile, în general, fără de care nu este posibilă dezvoltarea vieții sociale și economice.
Venim în ajutorul constructorilor, prin pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, pentru a atenua efectele creșterii prețurilor la materia primă și cu forța de muncă. Cele peste 5,2 miliarde de lei pregătite de Guvern, din care 1,77 miliarde lei au fost deja alocate, oferă o perspectivă certă celor care au proiecte de construcții finanțate din bani de la buget sau din fonduri europene.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*