Home » Culture » Se lucrează! Județul Vaslui va avea o instituție specializată în organizarea de spectacole

Se lucrează! Județul Vaslui va avea o instituție specializată în organizarea de spectacole

Conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui lucrează la expunerea de motive a proiectului, care va transforma centrul într-o instituție organizatoare de spectacole. Mai exact, centrul cultural va trece de la statutul de așezământ cultural la o instituție organizatoare de spectacole. Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a spus că acest lucru implică înregistrarea centrului în registrul instituțiilor de spectacole.

„Acest lucru mi-l doresc și sunt convins că și-l doresc și cei din comunitatea noastră, pentru că astfel vom avea parte de evenimente mai multe pe profil profil diferit: teatru, muzică clasică, muzică ușoară, divertisment. Această gamă completă noi o vom propune în momentul în care ni se va fi aprobat agenda”, a precizat Lucian Onciu.

De asemenea, conducerea CJCPCT Vaslui și-a exprimat speranța că într-un termen cât mai scurt sediul centrului va fi mutat din Palatul Administrativ, unde ocupă cinci birouri, în noul sediu al Centrului Cutural Județean „Dimitrie Cantemir”.

„Sper să vorbim despre spectacole, festivaluri mai mari, să putem aduce facultățile de teatru din anii terminali să ofere produsul muncii lor spectatorilor noștri. Nu vom avea aceleași coordonate caTeatrul din Bârlad, noi vom avea colaborări cu diverși regizori, diverși actori, în funcție de ceea ce ne propunem să facem. Să avem colaborări cu teatrele importante din Piatra-Neamț, Botoșani, Iași și Bârlad. Vrem să se creze acel exercițiu al mersului la spectacole”, a mai spus Lucian Onciu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*