Home » Local » Amenzi și certificate de înmatriculare retrease! Poliția Rutieră Vaslui și reprezentanții RAR au descins în Murgeni

Amenzi și certificate de înmatriculare retrease! Poliția Rutieră Vaslui și reprezentanții RAR au descins în Murgeni

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, polițiștii din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR), au acționat, preventiv-reactiv, pe raza orașului Murgeni și în comunele arondate, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, combaterea apariției faptelor antisociale, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule dar și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transporturi de bunuri și persoane.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 25 de polițiști și 2 specialiști din cadrul Registrului Auto Român au fost verificate peste 130 de vehicule, fiind legitimate peste 170 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, din care 86 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în valoare de peste 40.000 lei.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și efectuate 90 de testări alcooscopice. Principalele cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost următoarele: valabilitate expirată I.T.P., anvelope uzate peste limita admisă și alte abateri.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: