Home » Local » O șansă imensă pentru sănătatea vasluiană! Construcția Spitalului nr. 2 trece pe PNRR. Investiția se ridică la 305 milioane de lei

O șansă imensă pentru sănătatea vasluiană! Construcția Spitalului nr. 2 trece pe PNRR. Investiția se ridică la 305 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Proiectul de modernizare a Spitalului nr. 2 de pe strada Doctor Ghelerter din municipiul Vaslui mai face un pas important înainte. Din cauză că la nivel național nu s-a obținut finanțarea obiectivului, Consiliul Județean Vaslui a decis trecerea proiectului pe Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a investiției este estimată la 305.000.000 lei (inclusiv TVA), fonduri care vor fi asigurate de la bugetul local al județului Vaslui și PNRR.

În condțiile în care proiectul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, se solicită ca tema de proiectare și nota conceptuală să fie în concordanță cu studiul de fezabilitate actual. Astfel, proiectul va fi adaptat la nevoile actuale ale spitalelor de boli infecțioase în contextul unei pandemii, prin includerea unei secții dedicate COVID-19, integrată într-o clădire împreună cu secția de boli infecțioase, separat de celelalte secții.

„Ne bazăm pe acel proiect susținut de Primăria Vaslui pentru construcția Spitalului nr. 2. Sperăm să obținem finanțare pentru această investiție. Mulțumim pentru sprijin autorităților locale”, a spus Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

În urmă cu mai mulți ani, autoritățile din județul Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între Consiliul Județean (CJ) Vaslui și Consiliul Local Vaslui, în vederea modernizării spitalului. În ședință din luna iulie 2019 a CL Vaslui, a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției.

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede contrucția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: