Home » Invatamant » Fără abandon școlar! Aparatură electronică pentru 1.200 de elevi din 83 de școli din județul Vaslui

Fără abandon școlar! Aparatură electronică pentru 1.200 de elevi din 83 de școli din județul Vaslui

Un număr de 83 de școli selectate prin proiectul „Școala de face OM!” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui vor primi o serie de echipamente electronice. Este vorba despre 31 de laptopuri, 81 de videoproiectoare, 81 de aparate foto, 1 camera video, un calculator PC, o multifuncțională. Aparatura a fost achiziționată în cadrul proiectului ”Școala te face OM!”, implementat de Consiliul Județean Vaslui în perioada 21.01.2015-31.01.2017 și finanțat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Econimic European (SEE) 2009-2014.

Aparatura a fost achiziționată cu scopul de a asigura condițiile pentru derularea activităților proiectului, pentru mediatizarea activităților și rezultatelor proiectului, precum și creșterea gradului de conștientizare cu privire la Granturile SEE. Dotarea a fost făcută pentru acele școli care nu aveau astfel de bunuri sau ori, deși aveau, erau depășite moral, după o listă pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Aceste echipamente au fost transmise în folosinţă gratuită celor 83 şcoli selectate prin proiect și Centrului de Resurse „Școala te face OM!”, cu sediul în incinta CJRAE Vaslui.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost achiziţionat și un microbuz care, pe perioada de implementare a proiectului, precum și în perioada de sustenabilitate, a fost folosit pentru a asigura transportul copiilor care au avut nevoie de sprijin (copii cu CES) de la şcolile selectate prin proiect către Centrul Judeţean de Resurse „Şcoala te face OM!”.

Astfel, un număr de peste 1.200 de copii, 940 de părinți/tutori și peste 1.000 de cadre didactice din întreg județul Vaslui vor putea continua, pe modelul creat prin proiect, munca de reducere a abandonului școlar și de menținere a copiilor și părinților din mediul rural și în situații de risc aproape de școală.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: