Home » National » Medicii veterinari trag un semnal de alarmă! Cumpărați miel cu capul nedetașat! Au fost tentative de trafic al cărnii de câine

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă! Cumpărați miel cu capul nedetașat! Au fost tentative de trafic al cărnii de câine

În această perioadă, carnea de miel este vedetă pe masa de Paște a românilor. Medicii veterinari atrag atenția că în perioada sărbătorilor de Paște au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic al cărnii provenite de la animale moarte, anunță Observatorul Prahovean.

Ca să evite astfel de situații, consumatorii trebuie să cumpere miel care „să prezinte întotdeauna capul şi organele interne nedetaşate, precum şi ştampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată şi pe pulpe”.

Semnalul de alarmă a fost tras de DSVSA Giurgiu, printr-un comunicat de presă. „Atenţionăm consumatorii că, pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul şi organele interne nedetaşate, precum şi ştampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată şi pe pulpe. Nu de puţine ori au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic al cărnii provenite de la animale moarte”.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*