Home » National » Premierul Nicolae Ciucă a avut discuții cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini – FIC pentru a traversa criza economică

Premierul Nicolae Ciucă a avut discuții cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini – FIC pentru a traversa criza economică

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Susținerea investițiilor este medicamentul pentru orice economie care traversează o situație de criză.
Împreună cu reprezentanții Consiliul Investitorilor Străini – FIC am discutat astăzi despre oportunitățile multiple pe care le oferă economia românească în domenii strategice.
În perioada următoare mediul de afaceri, în mod predilect IMM-urile, va putea accesa un pachet de 4,7 miliarde euro. De asemenea, în fondurile de coeziune cât și în PNRR există o sumă foarte mare, de aproximativ 21 miliarde de euro, destinată dezvoltării infrastructurii transporturilor.
Pachetul ”Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3% miliarde de lei, din care 60% va fi direcționată susținerii economiei, cel mai mare buget național alocat pentru investiții în ultimii 30 de ani, precum și cele 80 de miliarde de euro de care România va beneficia în următorii ani vor fi în măsură să asigure stabilitate și încredere în economie.
Guvernul va continua abordarea pro-business și va menține un regim fiscal stabil, fără majorări de taxe sau introducerea altora noi.
Mobilizarea mediului privat, alături de Guvern, este deosebit de importantă pentru punerea în aplicare a măsurilor economice și pentru materializarea proiectelor noastre ambițioase de transformare digitală, energie, modernizare industrială, inovare tehnologică. Evaluările instituțiilor financiare internaționale, proiectele de anvergură aflate în derulare și încrederea investitorilor în economia României arată că suntem pe un drum bun.
România este o țară sigură pentru investiții, oferă foarte multe oportunități și este angrenată pe o traiectorie ireversibilă de dezvoltare!
Alături de mediul de afaceri, Guvernul poate să asigure ceea ce cetățenii români așteaptă de mult timp: stabilitate, predictibilitate și dezvoltare.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*