Home » National » 200 de militari din Olanda urmează să ajungă în România

200 de militari din Olanda urmează să ajungă în România

Olanda trimite în România 200 de militari care vor deveni parte dintr-un grup de luptă a NATO condus de francezi, transmite publicația AVIATION ANALYSIS, citată de Rador. Din cauza invaziei ruse în Ucraina, NATO vrea să întărească flancul estic al alianței. Există deja grupuri de luptă în statele baltice și Polonia și vor fi înființate și în Bulgaria, Ungaria, Slovacia și România.

Misiunea durează un an. Unitatea olandeză (personal din Brigada 11 Aeriană) va fi staționată la baza militară de la Cincu, în centrul României. Misiunea olandeză va dura în principiu un an, iar obiectivul este ca primul olandez să înceapă munca în vară. Se plătește la fiecare patru luni.

Potrivit Cabinetului, misiunea contribuie la „întărirea apărării colective și a descurajării efectuate de NATO și la asigurarea aliaților noștri din regiune”. „Încălcarea zonei din tratatului NATO duce la angajarea imediată a întregii Alianțe”, au subliniat Ollongren și Hoekstra. Ei susțin că prezența NATO în Europa de Sud-Est este de natură defensivă.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*