Home » Administratie » CJ Vaslui își digitalizează activitatea! Investiția se ridică la aproape trei milioane de lei

CJ Vaslui își digitalizează activitatea! Investiția se ridică la aproape trei milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a depus în data de 11 februarie 2022 o cerere de finanțare pentru proiectul „Digitalizarea activității Consiliului Județean vaslui – soluție pentru creșterea eficienței”. Contextul național și european, solicitările continue venite din partea cetățenilor cu privire la diversificarea și optimizarea gamei de servicii, o mai ușoară accesare a informației, evitarea deplasării inutile a persoanelor cu deficiențe/vârstă înaintată către și de la instituție necesită implementarea imediată a unor măsuri de îmbunătățire a capacității instituționale de acțiune la nivelul administrației publice locale.

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacitații instituționale și eficientizarea activității la nivelul CJ Vaslui. Este vorba despre implementarea de măsuri pentru îmbunătățirea procesului decizional și de digitalizare menite să ajute la standardizarea modului de lucru și a activităților specifice, la creșterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice și interconectarea cu ceilalți actori care operează sisteme informatice compatibile.

La această dată, proiectul a trecut prin toate etapele de evaluare și au fost depuse electronic documentele solicitate pentru finalizarea etapei de contractare. Prin solicitarea AMPOCA, înregistrată la Consiliul Județean Vaslui sub nr.5494/07.04.2022, a fost transmis spre semnare și contractul de finanțare.

„Valoarea totală și eligibilă a proiectului propus la finanțare este de 2.991.659,44 lei. Valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile este în procent de 98%, respectiv în cuantum de 2.931.826,25 lei. Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este în procent de 2% din valoarea totală și eligibilă a proiectului, respectiv în sumă de 59.833,19 lei. Aceste sume sunt prevăzute și în contractul de finanțare transmis spre semnare din partea Județului Vaslui, în calitate de beneficiar, conform solicitării sus-amintite”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: