Home » National » Garda de Mediu din Constanța transmite că toate șantierele de construcții de pe litoral verificate în ultima lună nu respectă legislația

Garda de Mediu din Constanța transmite că toate șantierele de construcții de pe litoral verificate în ultima lună nu respectă legislația

Garda de mediu a anunțat pe pagina de Facebook că 98% din șantierele de construcții de pe litoralul Mării Negre, verificate de comisari în perioada 21 martie – 18 aprilie, nu respectă legislația de mediu. Cele mai multe probleme sunt legate de gestionarea deșeurilor, lipsa infrastructurii privind prevenirea dispersiei particulelor în suspensie și lipsa evidențelor privind gestiunea deșeurilor.

Din 113 șantiere controlate, 111 au avut diferite probleme de legalitate. Au fost aplicate 28 de avertismente și 83 de amenzi în cuantum de 1,392 milioane de lei.

Când deșeurile sunt depozitate necorespunzător într-o zonă cum este cea de litoral, unde vântul este puternic o mare parte a anului, există riscul ca multe gunoaie să ajungă chiar și în Lacul Siutghiol, care este arie protejată, mai ales că situația cea mai gravă este în zona de nord a litoralului, atât din cauza numărului mare de șantiere de construcții, cât și a densității acestora“, a subliniat Nicolae Badea, directorul Direcției Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*